Tort de iarna

Un desert rapid, delicios, cu textura, fara zahar si vegan; l-am numit de iarna pentru ca se intampla sa il fi facut iarna; iar prima oara, cand a avut forma de rulada s-a intamplat sa fie tot in iarna, plus datorita scortisoarei!

Revenind, este un dulce pe baza de biscuiti digestivi, cocos, vanilie, portocala si scortisoara. O combinatie cu care nu poti da gres din niciun punct de vedere: arata si super bine, poate fi facut pe ultima suta de metrii de oricine si gustul este adorat si de catre cei mai mofturosi.

L-am facut in forma de tort dar merge lejer ca tarta, rulada sau chiar forma de tava/chec.

Pentru 12 portii de Tort de iarna ai nevoie de:

Blat:

Crema:

  • 250g unt vegetal
  • 200g fulgi de cocos
  • 100g sirop de artar
  • 2 linguri extract pur de portocala
  • 1 lingura pudra de scortisoara
  • 1 praf de sare celtica

Ganesh:

Mod de preparare:

Pentru blat pui totul la blender, cu exceptia biscuitilor pe care ii farami in mana pentru o textura mai crocantica; daca iti place pasta, poti pune totul la blender.

Dupa ce s-a omogenizat totul adaugi in forma dorita si apesi bine blatul si il bagi la frigider.

Timp in care te apuci sa amesteci crema intr-un bol si sa topesti glazura.

Scoti blatul din frigider, adaugi crema, apoi ganesh-ul topit, uniformizezi totul si dai la frigider pentru minim 1-2 ore sau la congelator daca e.. graba mare:)))

Apoi decorezi dupa bunul plac!

Sa aveti pofta buna!

*Bonus: Pentru extra aroma poti pune in ganesh 1 lingurita de pudra de cardamom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tort de iarna
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
DETALII