Tarta raw-vegana cu arahide si cacao

Primul an in care imi fac „tortul” singurica de ziua mea! Este o reteta atat de simpla, fresh si arata asa apetisantaaaa incat am decis sa o fac chiar ca tort de aniversare!

Aceasta reteta de dulce de post este potrivita pentru zilele calduroase si pentru persoanele carora nu le place prea tare sa „bucatareasca”.

Tarta fara coacere este super dulce, satioasa din putine ingrediente pline de proteine si vitamine asa ca…

Indiferent daca iti plac dulciurile de cofetarie sau facute in casa, aceasta Tarta raw-vegana cu arahide si cacao sigur iti va gadila papilele gustative!

Pentru 4 portii ai nevoie de:

Baza:

  • 1 cana caju, crud
  • 1 cana curmale, proaspete fara samburi (daca sunt super uscate, lasa-le 15 minute in apa fiarta sa se hidrateze)
  • 1 lingura pudra de cacao

Umplutura:

Optional, pentru glazura:

Intr-un blender pune toate ingredientele pentru baza tartei si mixeaza pana se omogenizeaza (e ok sa ramana bucati mai maricele si sa nu fie super „legata”).

Apoi intr-o forma de tarta sau de tort sau… orice vas rotund:))) pune compozitia si preseaz-o bine.

Tot in blender, adauga arahidele si mixeaza-le pana obtii o pasta si adauga restul ingredientelor din „umplutura” pana formezi o pasta cremoasa.

Adauga compozitia peste „baza” si daca vrei, topeste ingredientele de glazura (bine amestecate) si toarna peste tarta.

Bag-o in frigider pentru minim 3 ore apoi serveste-o cum iti place!

*Bonus: 1 praf de sare daca pui in compozitia „cremei” sau deasupra tartei ii completeaza gustul si mai si!… la fel si capsunile!

2 Comments

  1. Sabău Marius Ciprian spune:

    Ce bine arată❤️.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?