Am apucat sa va zic ca pentru mine dulciurile raw-vegane sunt mult mai delicioase decat cele din cofetarie?!
Imi plac ca si gust si mai ales, cand vine vorba sa le faci tu in casa sunt mmmmult mai: usor de facut, rapide, mai putine vase de spalat si nutritive! Cred ca lista poate continua insa astea mi-au venit mie in minte acum! :))
Gandindu-ma la reteta pe care urmeaza sa o impartasesc cu voi mi-am adus instant aminte de „tortul” de anul trecut de ziua mea care a fost fenomenal si este si el, de fapt, tot o Tarta fara coacere (raw-vegan)!
Insa desertul de azi necesita putin foc! Ai sa vezi ca nu are ce sa nu iti placa: este din putine ingrediente, gustos si mega aspectos!
Asadar, fie ca ai pofta de ceva dulce, de post, usor mai fancy, fie ca este o zi speciala pentru tine, acest dulce te va cuceri atat pe tine cat si pe cei ce vor gusta din el.
Preparare:
Crema: Pune pe foc un vas in care adaugi laptele de cocos, interiorul pastaii, ciocolata si amesteca pana se topesc si omogenizeaza toate ingredientele. Ia vasul de pe foc.
Blatul: Topeste uleiul de cocos si adauga faina de migdale si cocos, sirop de artar, pudra de cacao si un praf de sare; amesteca toate ingredientele pana formezi blatul.
Intr-un vas rotund (sau de tarta, mica) preseaza compozitia blatului si nu uita sa ii faci „margini”. Apoi adauga si crema si da totul la frigider pentru minim 3 ore (eu am servit-o a doua zi).
O scoti din forma si o decorezi cu ce iti place; eu am folosit niste nuci de migdale si zmeura congelata. Un deliciu!
Sper sa iti placa! <3
*Bonus: poti pune doar faina de migdale!