Shakshuka vegana

Timp preparare: 40 de minute
Numar portii: 2 portii
Potrivit pentru: pranz, cina

Tin mine si acum cand mi-au facut prima oara niste prieteni reteta asta si mi s-a parut geniala! Am crezut ca e musai sa pui ou si sa respecti fiecare pas.

Insa anul trecut am avut sansa sa stau de vorba si sa imi gateasca cineva din Israel reteta; si mi-a spus asa! Ca acest nume „shakshuka” insamna cumva „resturi” sau „ce ai la indemana” si atat timp cat ai: chimion, rosii, ulei de masline si boia, restule e bonus!

Asa ca azi am observat ca am multi ardei grasi care erau pe cale sa se strice si instant mi-a venit in minte „micul dejun al evreilor”. Care mie imi pare mai mult a pranz sau cina la cat este de consistent.

Asadar, daca esti fan tocanite sau mancaruri caldute cu sos, reteta asta reinterpretata de Shakshuka vegana este pentru tine!

Pentru 2 portii ai nevoie de:

Preparare: Intr-o cratita caleste ceapa in putina apa cu sare, apoi adauga usturoiul si ardeii si pune capacul 5-10 minute.

Dupa ce s-au innabusit legumele, adauga uleiul si condimente, amesteca bine bine si pune sucul de rosii, sosul de soia si siropul de artar.

Lasa totul sa se patrund asi sa scada, drege de gust si pofta buuunaaa!

*Bonus: Am servit cu niste patrunjel proaspat si a mers de minune, la fel si cu niste boia picanta, afumata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shakshuka vegana
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
DETALII