De ceva timp nu prea am mai consumat fulgi de cocos! Ii simt asa, usor necaciosi si cred ca au scos din ei toti nutrientii si cumva m-am reprofilat mai mult pe chips-urile de cocos; insa cu acestia nu poti face asa usor anumite preparate.
Insa am gasit o punga prin casa de fulgi de cocos, pofta de dulce era, bounty vegan am facut, mai aveam niste lapte de cocos ramas de la reteta de supa asiatica, Tom Yum asa ca am zis sa incerc sa fac un fel de Raffaello de data asta. Unde mai pui ca prietenii de la Lumanari cu suflet nu au doar lumanari handmade facute din ceara naturala de albine, ci si miere cruda!
Zis si facut: asadar, daca ai pofta de ceva dulce, rapid, fresh si alb, Raw Raffaello este pentru tine!
Pentru 4 portii ai nevoie de:
- 1 cana fulgi de cocos
- 1/2 cana lapte de cocos (partea solida)
- 1/4 cana ulei de cocos
- 3 linguri miere
- 1 mana alune de padure
Preparare: Intr-un bol amesteca bine toate ingredientele, cu exceptia alunelor, si da compozitia la frigider pentru cateva minute (sa se intareasca); apoi formeaza din compozitie bilute, dar nu inainte sa pui cate o aluna in fiecare (eu am folosit caju), apoi tavaleste-le iar prin cocos si mai da-le la frigider 10 minute si asta-i tot!
P.S.: Daca nu ai atata rabdare pana se fac, poti pune mai putin ulei si lapte, se amesteca mai greu dar vor fi mai „tepene” si nu mai e necesar sa stea atat la frigi!
Pofta buna! ^_^
*Bonus: pentru o reteta raw-vegana, inlocuieste mierea cu siropul de artar sau sirop de agave.