Dupa cum spun mereu…ADORRRR ciupercile si ma bucur ca am ajuns sa cunosc, testez si consum cat mai multe soiuri!
Astazi voi posta prima reteta cu vestitele ciuperci King Oyster! Sunt pline de nutrienti si sunt si foarte aspectoase si printre cele mai mari ciuperci comestibile pe care le-am folosit!
Reteta asta este plina de aroma si culoare si este inspirata din retetele de tip „pulled pork”. Da, acel sandwich pe care il gasesti pe la foodvan-urile din festivaluri!
Doar ca aceasta versiune este vegana, cu condimente si sosuri luate de la zero; adica cat se poate de #homemade!
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 lingurita mustar Dijon
- 1 lingurita praf de usturoi
- 4 linguri sos soia
- 1 lingura sirop de artar
- 1 lingurita otet de orez
- 1 lingura sos picant
- 1 lingura pasta de rosii
- 1/2 lingurita boia afumata
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 1 catel usturoi, dat pe razatoare
- 1 varf cutit piper cayenne
- 1 ceasca apa
- 4 ciuperci king oyster
Preparare: Intr-un bol amesteca toate ingredientele si lasa sa se „aseze” viitorul sos barbeque.
Intre timp, sterge bine ciupercile si cu ajutorul unei furculite, franjureaza-le. Stoarce bine fasiile de ciuperci (eu am pus zeama lor ramasa in bolul cu ingrediente).
Apoi intr-o tigaie incinsa, pune aceste ciuperci fasiute si trage-le in tigaie pana se rumenesc (pentru o textura mai crocanta poti folosi si ulei); apoi adauga sosul barbeque peste si amesteca bine, si lasa toata compozitia la foc mediu pentru aproximativ 15-20 de minute.
Pofta buna!
*Bonus: combinatia asta poate fi servita fie cu piure, chifla, lipe sau ciabatta💚
2 Comments
[…] Pulled king Oysters cu sos barbecue […]
O sa iti placa clarrr🤤💚