Un desert rapid, dulce, cremos, aromat si o modalitate ideala pentru a introduce cartoful dulce in alimentatia ta.
Surprinzator sau nu, recunosc, nu ma dau in vant dupa cartoful dulce; insa stiu ca este atat de nutritiv incat am gasit o modalitate in care sa il consum cu placere: in deserturi.
Fie ca il fierb sau il coc, pot face terciuri de ovaz, budinci sau prajituri de post (vegane) fara zahar, lactoza sau alte intolerante sau prajituri aspectoase si delicioase.
Azi vorbim de acest dulce rapid ce are la baza cartoful dulce; cu mentiunea sa nu te ingrijorezi ca vezi ca e moale: lasa-l sa se raceasca si chiar sa stii ca este mai bun a doua zi, scos din frigider: are o tinuta si textura muuult mai misto.
Pentru 6-8 portii de Negresa cu cartofi dulci, ai nevoie de:
- 4 cartofi dulci copti (ai mei au fost mici, daca sunt mari e suficient 1-2)
- 80g faina de alune de padure (daca nu ai faina, doar tragi oleaca la tigaie alunele si apoi le bagi in blender)
- 40g pudra de roscove (carob)
- 70g sirop de artar
- 40g ulei de cocos, topit
- 1 lingura extract pur de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 mana de nuci coapte
- 1 mana de banuti de ciocolata neagra (optional)
- 1 praf de sare celtica
Mod de preparare:
Intr-un vas incepi prin a pisa bine cartofii dulci pana se formeaza o pasta, apoi adaugi restul ingredientelor si le amesteci pana sa omogenizeaza.
Intr-o tava pui mixul de prajitura si bagi la cuptor pentru circa 30 de minute la 180grade.
*Bonus: Poti pastra o mana de nuci bucati mari si banuti de ciocolata pentru a presara d’asupra.