Mic dejun cu arpacas din spelta

Timp preparare: 10 minute
Numar portii: 2 portii
Potrivit pentru: Mic dejun, Desert, Gustare

Imi place sa incerc produse noi si sa experimentez fel si fel de combinatii pana iese o reteta „nu’ma buna de impartasit cu altii”.

Ador arpacasul insa cel din spelta e si mai genial: in primul rand, daca il hidratezi peste noapte, a doua zi e ca si fiert (nici 10 minute de fiert si e gata); iar in al doilea rand, daca ai intoleranta la gluten, sunt sanse foarte mari sa nu ai intoleranta la acest arpacas din spelta! E super bun de consumat atat ca preparat dulce cat si ca preparat sarat!

Azi vom face o reteta simpla, de post, delicioasa, satioasa, ce poate fi servita atat ca mic dejun cat si ca gustare/desert!

Iar cel mai grozav lucru este ca reteta este din 100% produse romanesti, cu ambalaje prietenoase cu mediu #faraplastic !

Asadar, daca iti place arpacasul si nu stii cum sa il mai gatesti, am o solutie delicioasa pentru tine:

Pentru 2 portii de Arpacas din spelta cu pasta de macese ai nevoie de:

Preparare:

Intr-un vas speli bine arpacasul din spelta si il pui la inmuiat; a doua zi il scurgi si il pui la fiert in apa cu un praf de sare (nu e musai sa il hidratezi dar vafierbe mai greu, cam 18 minute).

Dupa ce l-ai scurs de excesul de apa (daca exista), il pui intr-un bol si adaugi peste el pasta de macese si crema de alune de padure, amesteci bine si asta este tot!

*Bonus: Poti adauga pentru textura si nutrienti niste nuci romanesti!

P.S.: Toate aceste ingrediente cat si altele, romanesti, vegane si naturale va asteapta pe e-natura.ro ! <3

2 Comments

  1. Imi place sa experimentez cu diferite produse si sa descopar noi combinatii, iar retetele mele preferate le impartasesc cu drag si altora. Una dintre ele este Arpacasul din spelta, intotdeauna perfect hidratat datorita timpului petrecut peste noapte in apa, iar daca ai intoleranta la gluten, aceasta varianta este ideala. Si mai mult decat atat, reteta mea este facuta doar din produse romanesti si in ambalaje prietenoase cu mediul. Daca esti fan al arpacasului si vrei un nou mod de a-l prepara, incearca aceasta reteta cu pasta de macese si crema de alune de padure. Poti adauga si nuci romanesti pentru un plus de textura si nutrienti. Toate ingredientele pot fi gasite pe e-natura.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *