Imi place sa incerc produse noi si sa experimentez fel si fel de combinatii pana iese o reteta „nu’ma buna de impartasit cu altii”.
Ador arpacasul insa cel din spelta e si mai genial: in primul rand, daca il hidratezi peste noapte, a doua zi e ca si fiert (nici 10 minute de fiert si e gata); iar in al doilea rand, daca ai intoleranta la gluten, sunt sanse foarte mari sa nu ai intoleranta la acest arpacas din spelta! E super bun de consumat atat ca preparat dulce cat si ca preparat sarat!
Azi vom face o reteta simpla, de post, delicioasa, satioasa, ce poate fi servita atat ca mic dejun cat si ca gustare/desert!
Iar cel mai grozav lucru este ca reteta este din 100% produse romanesti, cu ambalaje prietenoase cu mediu #faraplastic !
Asadar, daca iti place arpacasul si nu stii cum sa il mai gatesti, am o solutie delicioasa pentru tine:
Preparare:
Intr-un vas speli bine arpacasul din spelta si il pui la inmuiat; a doua zi il scurgi si il pui la fiert in apa cu un praf de sare (nu e musai sa il hidratezi dar vafierbe mai greu, cam 18 minute).
Dupa ce l-ai scurs de excesul de apa (daca exista), il pui intr-un bol si adaugi peste el pasta de macese si crema de alune de padure, amesteci bine si asta este tot!
*Bonus: Poti adauga pentru textura si nutrienti niste nuci romanesti!
P.S.: Toate aceste ingrediente cat si altele, romanesti, vegane si naturale va asteapta pe e-natura.ro ! <3