Maioneza vegana din pufuleti

Acasa la parintii mei, avem de cativa ani un recipient pentru compost; (adunam in casa intr-un vas, ce urmeaza sa ducem afara la compost).

Ieri am vazut o punga deschisa de pufuleti, menita sa ajunga acolo deoarece „s-au uscat si nu mai sunt buni”.

Asa ca mi-am spus sa le mai acord o sansa si sa fac ceva cu ei si asa am ajuns la aceasta reteta de Maioneza de pufuleti! Este super rapida de facut, nu se taie, are o textura super groasa (fix ca cea facuta de mamele noastre), gust placut, care aduce usor a porumb.

Din toate maionezele facute pana acum, cel mai mult imi place maioneza cu zeama de la naut deoarece aduce super mult cu acea „clasica” la tot; cea din lapte de soia aduce mai mult a un sos de maioneza iar aceasta, cred ca pentru mine este pe locul 2, caci are textura asta „Teapana” :))).

Daca tii post si vrei sa faci o maioneza rapida si ai pufuleti, clar aceasta este cea mai usoara, aproape de adevar si la indemana reteta pe care ai putea sa o faci; asa ca Maioneza vegana din pufleti este de interes pentru tine:

Pentru 200g. ai nevoie de:

Preparare: Intr-un vas inalt, pui pufuletii si ii stropesti cu putina apa, cat sa se inmoaie (daca pui mai multa apa, sa nu uiti sa ii storci); apoi adaugi mustarul, sarea si mixezi, la treapta medie, adaugand treptat uleiul; ca la orice maioneza. Apoi adaugi lamaia, mai dregi gustul cu putina sare si/sau mustar si asta-i tot!

*Bonus: merge sa pui si ulei de porumb sau ulei de avocado.

P.S.: Daca tot am facut atata maionez am zis sa o si folosesc in ceva! :))) Asa ca asteapta urmatorul articol pentru a vedea ce am facut cu ea (1 din retete).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *