Prima oara am auzit de Konjac cand introduceam produse pe site! Spaghetti din konjac?! Ce e aia, care-i treaba?!
Am citit despre ele cum ca-s fara multe calorii, zahar si alte cele si ca provin din aceasta planta perena, care ii poarta numele! Cum nu imi place sa am produse pe site fara sa stiu ce e cu ele, mi-am comandat si eu!
Raportat la beneficiile lor as spune ca imi plac dar..nu ma dau in vant dupa ele: au o textura super..gumoasa de zici ca mananci cauciuc (daca mestecai cand erai mic elastic de bani, vei intelege:))))); insa se fac super repede si sunt mega sanatoase.
Asa ca de aici a iesit aceasta reteta nutritiva si rapida de Noodles din Konjac cu ciuperci si seminte de chimen negru!
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 cutie konjac noodles
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 cepe verzi, mari
- 1 catel de usturoi, dat pe razatoare
- 1 lingurita de ghimbir, dat pe razatoare
- 1 bucata de ardei rosu, taiat julienne
- 4 ciuperci, taiate felii
- 1 mana de varza, taiata marunt
- 1 lingura seminte chimen negru
- 1 varf de piper cayenne
- sare neagra, dupa gust
Intr-o tigaie inalta am topit uleiul, am pus ceapa, usturoiul si ghimbirul, le-am lasat 2-3 minute dupa care am adaugat restul legumelor si ingredientelor (cu exceptia verzei si a semintelor de chimen) si le-am lasat sa se patrunda la foc mare, cu capac.
Intre timp, am spalat pastele, le-am fiert (super putin, pana in 10 minute) intr-o apa cu un varf de sare; le-am strecurat, dupa ce s-au facut legumele, am adaugat pastele, am amestecat, am pus si varza (daca nu iti place textura crunchies poti pune varza o data cu toate legumele).
Am presarat semintele de chimen negru si asta’i tot! Rapid, hranitor si delicios!
*Bonus: nelipsitul sos de soia si zeama de la lime, clar! 🤤