Am vazut ca e o „moda” cu acest iaurt inghetat si cu diverse chestii prin el! :)))
Recunosc ca nu sunt fan iaurt si nici produse inghetate asa ca pentru mine a fost o adevarata provocare!
Iar daca te intrebi atunci de ce am facut-o, totusi; iti spun de indata: prima oara cand am zis „Hai sa incerc sa vad, poate iaurtul vegan e diferit” si nu stiam ce sa fac cu el; plus ca aveam si pulberea de matcha care este mega benefica organismului insa nu stiu cum sa o integrez in alimentatie.
Acestea fiind spuse si facute am zis sa le combin in aceasta aspectoasa reteta dulce.
Gustarea este super simpla de facut si usor de „jonglat”; de indata ce ai iaurtul poti pune fructe sau nuci inauntru; ba chiar poti adauga diverse prafuri sau indulcitori naturali.
Asadar, acest dulce este de post, raw sau chiar raw-vegan daca inlocuiesti mierea cu siropul de artar si se face cam asa:
Pentru 2 bucati de Frozen yogurt cu matcha, ai nevoie de:
- 1 lingurita matcha culinar
- 6 linguri iaurt vegan
- 2 linguri miere (sirop de artar)
- 2 linguri goji
Preparare: Intr-un vas amesteca iaurtul cu matcha si indulcitorul, apoi pune-le intr-o forma si da la congelator pentru minim 3 ore sau chiar peste noapte!
Scoate gustarea fix inainte de servire si presara goji deasupra.
Sper sa iti placa!
*Bonus: poti presara nuci sau orice deasupra pentru aspect, textura si nutrienti.🌱