Stiti cat de mult ador deserturile delicioase, aspectoaose siiiii RAPIDE! :)))
Astazi vom face un desert de post, vegan chiar raw-vegan (nu iti trebuie nicio sursa de caldura) mega rapid si attttaaaat de bun; este unul dintre deserturile mele preferate de acum! :)))
Ca tot vin Sarbatorile cred ca sunt genul ala de bomboane care pot fi servite pe masa de Craciun!
Partea buna este ca le poti face si mai frumoase insa pentru asta ai nevoie de putin mai mult timp si vor deveni.. vegane!
Lasand vorba d’oparte caci deja imi ploua in gura, sa vedem ce ingrediente sunt necesare:
Pentru 8 bucati de bomboane tip Ferrero Rocher raw-vegane ai nevoie de:
Pentru compozitie:
- 8 alune de padure, intregi
- 3 linguri unt de alune de padure
- 2 linguri pudra de cacao
- 1 lingura ulei de cocos, lichid
- 2 linguri sirop de artar
- 1 praf de sare de mare
Pentru glazura:
- 1 mana banuti de ciocolata, maruntiti
- 1 lingura ulei cocos, lichid
- 1 mana alune de padure, maruntite
Preparare: Intr-un bol adauga toate ingredientele pentru compozitie; mai putin alunele intregi. Amesteca pana formezi o pasta iar apoi, cu ajutorul unei lingurite pune pe hartia de copt compozitia sa arate ca o „biluta”/bomboana, apoi introdu in interiorul lor cate o aluna (eu am amestecat cu totul insa sa fii atenta sa pui cate o aluna/bomboana).
Apoi amesteca toate ingredientele pentru glazura si presara-le peste bomboane!
Asta-i tot. Ce spui, vor fi bomboanele si pe lista ta?!
*Bonus: pentru varianta vegana, formeaza compozitia si da-o la frigider sa se intareasca usor; intre timp, topeste banutii de ciocolata si adauga restul ingredientelor din „glazura”, apoi scoate bilutele formate din frigider si tavaleste-le prin glazura si da-le iar la frigider.