Miroase a sarbatori caci Craciunul se apropie cu pasi rapizi.
Insa acesta-i primul an in care nu voi fi in tara, alaturi de familia pe care sa o ajut la: cozonaci, sarmale si alte bunatati specifice! (da, imi opream din compozitie inainte sa adauge produse animale).
Asa ca anul asta nu va fi asa de „autenitc” fie el interpretat! :)))
Pe scurt, prima si poate singura mea reteta „festiva” este acest desert rapid, aspectuos si buuuun tare!
Sunt un fel de briose fara coacere, crocante si amarui la exterior si acrisoare-dulci, usor moi in interior. Ti-am facut pofta?!
Desigur ca acest desert, ca toate cele de pe blog, este vegan.
Pentru 6 bucati de Cupcakes cu ciocolata, fara coacere ai nevoie de:
- 200g ciocolata de gatit sau banuti de ciocolata
- 6 linguri sirop de artar
- 1 cana zmeura congelata
- 3 linguri fulgi de cocos
- 1 praf sare de mare
- 50g crema cocos
Preparare: Pune ciocolata rupta in bucati mici sa se topeasca la bain marie! (foc mic si amestecat non-stop); cand aceasta s-a topit, opreste focul si adauga 3 linguri de sirop de artar.
Acum sa facem compozitia: baga in blender fulgii de cocos, 3 linguri sirop de artar, zmeura, praful de sare si crema de cocos si da-i drumul pana obtii o pasta!
In forme de briose, pune aproximativ o lingura de ciocolata pe care o intinzi pe toata suprafata formei (blat si margini); apoi da-le la frigider pentru 5 minute (pana se intareste); apoi scoate-le si adauga compozitia (pana la nivelul cupei de cioco). Da totul la frigider pentru alte 5 minute si dupa ce le scoti, cu ciocolata ramasa, sigileaza briosele si decoreaza-le cu ce iti place tie!
Ultimele 5 minute in frigider si gata desertul!
Bonus: daca nu ai crema de cocos si totusi vrei sa faci reteta, poti adauga canitate dubla de fulgi de cocos!