Crema tartinabila din caju

De mica le admiram pe buni si mama cum gatesc, cata rabdare au si imi spuneam ca nu voi putea niciodata sa gatesc asa „bine si bun”!

Acum cert este ca, gatesc diferit si 99% retete rapide, fara prea mult foc si pasi de urmat. Cred ca dupa lasagna vegana, aceasta ar putea fi cea mai „complicata” reteta! :)))

Este gata in 30 de minute insa sunt mai multi pasi de urmat, cred ca asta imi pare mie „complicat” desi sunt convinsa ca pentru cei care bucataresc, aceasta reteta va fi „floare la ureche”!

Ador caju-ul si tot ce deriva din el; mai ales ca il poti folosi atat la preparate dulci cat si la cele sarate! Plus ca este super bogat in magneziu, potasiu si vitamine.

Aceasta reteta imi este foarte draga caci este super prezentabila, are o textura minunata si un gust pe masura!

Gata, nu te mai tin in suspans, indiferent ce alimentatie ai, daca iti plac preparatele nutritive si cremoase, incearca aceasta „branza vegana”, Crema tartinabila din caju:

Pentru 4 portii ai nevoie de:

Preparare: Odata hidratate: caju si seminte se baga in blender (cu tot cu apa in care au stat, dar sa nu fie mai multa apa; doar atat cat sa le acopere), unde adaugi drojdia, lamaia si uleiul de cocos.

Intr-un vas, pune la incalzit 150 ml. de apa cu agar-ul la foc mic si amesteca cateva minute pana se desprinde de pe vas, apoi se adauga pasta de caju si se incorporeaza.

Intre timp, am ales o forma in care am pus ulei de masline si seminte de chimen negru si apoi am turnat compozitia si am dat-o la frigider pentru 30 de minute! (o poti lasa si mai mult dar mie imi era prea pofta!:)))

Apoi rastorni vasul pe un platou si ai propria ta branzica vegana, facuta de tine, repede si natural!

*Bonus: merge super bine si cu niste fulgi de chili si putin boia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?