Stiu ca e un mare tam-tam cu ciorba de burta: fie iti place muuuult fie delooooc! Mie imi placea sa imi comand „ciorba de burta fara burta” cand mergeam la un restaurant care se stia ca „e o ciorba de burta super buna”.
Asadar, pentru mine sa imi fac ciorba de burta…fara burta a fost o bucurie si o eliberare! :)))
Iar pentru cei care totusi, adora textura de la burta si tin post sau o dieta vegana, vine in ajutor PLEUROTUS-ul! ^_^
Aceasta ciorba este cat se poate de similara cu cea „clasica” insa este cu muuult mai putine grasimi si cu mai multi nutrienti!
Daca si tu ai aceea idee ca este ceva la ciorba de burta ce iti plce insa nu in totalitate, clar Ciorba de pleurotus te va cuceri!
Pentru 4 portii ai nevoie de:
Preparare: Intr-o oala pune la fiert aproximativ 3L de apa, apoi adaugi toate legumele cu putina sare.
Important: ciupercile pleurotus le pui la fiert intregi si dupa aproximativ 20 de minute le scoti!
Partile dure (coditele), se taie si se pun la loc in oala, iar partile moi, se taie fasiute! Toate legumele se blenduiesc, iar apoi se adauga fasiutele de pleurotus, otet si se drege de sare si piper!
*Bonus: pentru o super textura, adauga si 3-4 linguri de smantana de gatit vegetala!