Posibil ca aceasta reteta sa fie prima reteta a mea de dulce „gatit”. Adica prima oara cand am folosit cuptorul pentru a face un desert!
Azi am ales sa fac un chec caci o urmaritoare de pe TikTok m-a rugat, asta-i adevarul! :))) si intr-adevar am luat de pe NaturMix.ro faina de ovaz si eram super curioasa sa o incerc!
Fiind la prima tentativa, ma declar multumita de ceea ce a iesit: aromat, parfumat, gustos si super rapid! Intr-adevar este usor sfaramicios caci am ales pentru prima oara un mix de faina cu care nu am mai „lucrat”, fara gluten!
Asadar, daca tii post, esti vegan sau pur si simplu vrei un dulce fara zahar si faini rafinate, acorda o sansa acestui Chec vegan rapid!
Pentru 4 portii ai nevoie de:
- 300g faina de: soia, ovaz si hrisca
- 200g zahar de cocos
- 20g amidon alimentar
- 1,5 pliculete praf de copt
- 300g lapte de migdale
- 1 lingura extract de vanilie
- 140g ulei de cocos (topit)
- 1/2 zeama de la o lamaie
- 1 lingura cacao
Preparare: Intr-un bol, adauga partile solide (fara cacao) si amesteca bine, apoi adauga partile lichide si amesteca iar pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Apoi, intr-o forma pune o parte din compozitie, iar in cantitatea ramasa adauga cacao si ce iti mai place tie in prajituri!
Pune-o in cuptor si in 30-40 de minute este gata! (nu uita sa faci testul cu scobitoarea, eu am una de frigaruie si e geniala:))))
*Bonus: bun tare si cu niste nuci pierdute prin compozitie!
Zi cu soare!