Caramel glace cu spirulina crunchies

Imi amintesc ca am incercat odata, sa gust niste spirulina pudra in apa si.. nu s-a mai intamplat a doua oara!

Asta pana cand „am deschis ochii” si am constatat ca alimentatia mea actuala nu imi oferea necesarul meu de proteina zilnica.

Am inceput sa introduc mai multe alimente vegane in dieta mea (linte, arahide, etc), ba chiar si proteic izolat, insa nici asa nu prea imi luam aportul zilnic de proteine.

Norocul m-a pocnit cand cand grozavii de la Spinoa mi-au scris si „m-au luminat” cu aceasta spirulina crunchies! Este plina de proteina; mai exact contine 60% proteina (pe langa fier, antioxidanti si alte vitamine) si este super bunaaaa!

Daca lumea (da da..si eu candva, de mult) fuge de spirulina din cauza gustului, eu am ajuns sa prepar cate ceva doar pentru ca ador textura ei in preparate! Unde mai pui ca ii da si o culoare misto si e plina de nutrienti!? ^_^

Revenind, azi postez si prima reteta cu Spirulina Crunchies. Daca ti-au placut caramelele din curmale, clar vei toarce de placere si la degustarea acestui Caramel glace cu spirulina crunchies care este super usor de facut si mega dulce!

Pentru 4 portii ai nevoie de:

Intr-un bol pune laptele de cocos, untul de migdale, uleiul de cocos, curmalele si mixeaza (blenderul vertical e mai bun aici).

Ador texturile asa ca am adaugat la final spirulina crunchies, nucile si sarea!

Amesteca pana obtii consistenta dorita, apoi intr-o tava (unsa cu putin ulei de cocos), toarna compozitia (cam 3-4cm) preseaz-o bine si bag-o in congelator minim 2 ore (ideal e sa o lasi peste noapte).

Apoi o scoti din tava, o tai cubulete, presari niste spirulina crunchies peste si asta e minunatia de dulce raw-vegan care ma cucereste: gust plus textura!

*Bonus: poti pune mai mult ulei de cocs daca iti place o textura mai “teapana” :))

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?