Imi plac mult deserturile raw-vegane! De ce? Poate va intrebati?!
Iata cateva motive: sunt rapide, satioase, nu iti trebuiesc cantitati exacte (nu strici nimic si se pot manca oricum), poti sa le faci inclusiv cu micutii si se pot ajusta: nucile, unturile in functie de preferinte. Iata cateva exemple de deserturi raw-vegane: Batoane cu unt de arahide, Banuti cu spirulina, sau usor mai elaborate precum: tarta raw-vegana sau tarta cu ciocolata.
Insa sunt persoane care sunt foarte atente la cantitatea de grasimi consumate (inclusiv grasime „sanatoasa”), asa ca evita nucile si semintele pe cat posibil.
Nu ca acesta ar fi principalul motiv pentru care azi facem niste Briose de post/vegane cu cocos ci pentru ca… sunt intr-o perioada in care am la dispozitie cuptor asa ca incep, cu retete rapide si usoare sa ma „imprietenesc cu el”.
Daca nici tu nu esti inca un maestru al dulciurilor la cuptor sau pur si simplu iti place cocosul si retetele rapide, am astazi pentru tine aceasta reteta simpatica ce poate fi servita fie ca gustare, fie ca desert sau chiar la micul dejun, alaturi de o cana cu ceai.
Iti spun, aceste briose sunt pufoase, aspectoase si savuroase1
Pentru 6 bucati de Briose cu cocos ai nevoie de:
- 1 3/4 cupe faina de ovaz
- 1/3 cupa sirop de artar
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 cupa lapte de cocos (partea solida)
- 1/4 cupa unt vegan, topit
- 1 praf sare de himalaya
Mod de preparare:
Intr-un bol adauga ingredientele solide si amesteca-le; apoi pune peste si cele solide si amesteca pana se omogenizeaza.
Apoi aseaza compozitia in forme de briose si da-le la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute la 180 de grade. Asta este tot!
*Bonus: decoreaza-le cu fulgi de cocos🌱