Imi plac mult gustarile raw-vegane si vegane, insa nu intotdeauna am toate ingredientele necesare, mai ales alea mai „sofisticate” (asa le zic la cele care nu se gasesc la orice Plafar sau sunt mai scumpe).
Insa un morcov si fulgi de ovaz am mereu! :))) Si cum m-a apucat pofta de „ceva dulce” am zis sa trec la treaba.
Aceste bomboane sunt super sanatoase, usor de facut, se pot consuma chiar si imediat; tin in frigider pana la 5 zile (desi se vor manca pana atunci).
Daca nu poti renunta la dulce si ai pofte constante, va prinde teribil de bine sa ai in frigider aceste Bomboane raw-vegane cu morcov si scortisoara.
Pentru 4 portii ai nevoie de:
- 3 morcovi, rasi
- 9 linguri fulgi de ovaz fini
- 1 lingura scortisoara Ceylon, pulbere
- 4 linguri sirop de artar
- 2 linguri ulei de cocos
- 4 linguri unt de migdale crunchy
Atat de simplu: pui totul intr-un blender si mixezi pana obtii consistenta dorita!
Daca nu ai blender sau iti place textura crunchy de la migdale, poti pune intr-un bol fulgii de ovaz si ii amesteci cu scortisoara, separata amesteci morcovul cu untul de migdale si uleiul topit, pana se omogenizeaza.
Apoi mixezi totul, pana obtii o pasta groasa; iei cate o lingurita de compozitie, le rotunjesti in palme si asta e! <3
*Bonus: pentru un plus de culoare, textura si nutrienti tavaleste-le prin: mac, seminte de canepa si cocos💕.