Experienta mea cu dulciurile e aparte: cand mancam „orice”, preferam sa nu mananc mancare pentru a putea incerca un nou dulce.
In acelasi timp, in afara de „macaroane cu nuca” nu am facut nimic dulce, parca „fugeam de ele” …sau de cuptor! :)))
Cum am ales sa nu mai mananc zahar rafinat si alte produse pe care le consider „dopamina”; si totusi sa am acea pofta de dulce, mi-am facut curaj si iata!!!
Prima mea reteta de dulce! O alternativa mai benefica organismului meu, fara zahar, fara gateala! Este din doar 3 ingrediente, se face in 3 minute si e WOW!
Daca iti place dulcele, textura de caramele si untul de arahide, cu siguranta vei vrea sa incerci si Prajitura raw vegana cu unt de arahide!
Pentru 2 portii ai nevoie de:
Blat:
- 4 linguri unt de arahide (mie imi place textura, asa ca il aleg pe cel crunchy)
- 3 linguri sirop de artar
- 2 linguri faina de cocos
Glazura:
- 1 lingura ulei de cocos
- 1 lingurita cacao pudra
- 1 lingurita unt de arahide
Mega simplu: Pentru blat, pui untul de arahide intr-un vas, torni siropul de artar, amesteci bine, apoi pui faina de cocos si amesteci pana obtii o pasta consistenta, asezi intr-un mic vas compozitia, pe care o presezi bine si o bagi in frigider.
Intre timp, faci glazura (daca e cald afara, doar amesteci ingredientele si le torni peste prajitura), daca e frig si uleiul de cocos e tare, il pui oleaca intr-un vas de metal, pe foc pana se topeste, apoi adaugi restul ingredientelor si aia e!
Ideal e sa lasi preparatul macar 2-3 ore sa se „aseze”, insa poza e facuta dupa nici o ora (si desertul mancat:)))..deci trebuie facut mai mult).
*Bonus: se potriveste cam bine cu niste goji💕
2 Comments
Cand pot pune glazura pe batoane? Le mai tin la frigider apoi?
Multumesc!
Hello Meda! ☀️
Multumesc pentru mesaj! 🙏🏽
Reteta e asa de prietenoasa incat nu are “reguli”; poti face cum iti pica tie mai bine!
Insa cum textura “bazei” este destul de dura si glazura se face super repede, nu e obligatoriu sa o bagi dinainte in frigider!
Insa dupa ce ai pus glazura, las-o macar jumatate de ora in frigider sau 15 min in congelator ca sa se aseze si sa se taie frumos si usor!
Sper sa fie de folos si astept poze cu rezultatul! ❤️🤗🌿