Vitamina E – cunoscuta si sub numele de tocoferol, este esentiala pentru sanatatea noastra. Ea este o vitamina liposolubila (se dizolva in grasimi si uleiuri; organismul o stocheaza si o foloseste dupa cum are nevoie).

Vitamina E este un antioxidant. Ea poate sa ajute organismul uman, tocmai pentru ca functioneaza ca un antioxidant si indeparteaza radicalii liberi.

Rolurile vitaminei E:

  • protejeaza integritatea lipidelor de la nivel celular,’ expertii spun ca protejeaza retinolul (forma dietara a vitaminei A) de actiunile oxidante
  • intervine in procesul de reproducere si asigura functionarea glandelor sexuale si a celor endocrine
  • ajuta la functionarea sistemelor muscular, nervos si endocrin (glandular)

Atunci cand este administrata pe cale orala (alimente sau suplimente) vitamina E este „livrata” sau transportata catre piele prin sebum, acea substanta grasa secretata de glandele sebacee. Dar asta nu inseamna ca nu se poate folosi vitamina E si pe alta cale, cum ar fi prin folosirea unor produse cosmetice concepute special pentru par, piele si ten.

Cum am inceput sa caut alternative naturale pentru o piele mai sanatoasa, mi-a iesit in „cale” aceasta vitamina minunata, care ma ajuta sa imi mentin echilibrul atat pe cale interna cat si externa! Unde mai pui ca, pe langa toate beneficiile sale, are si rolul de conservant natural?!

Rawluca