Uleiurile esentiale – sunt substante volatile extrase din plante (radacini, frunza, scoarţă, tulpini de copaci, flori, seminţe).
Atunci când mirosim un trandafir sau strângem în mână o frunză de mentă, simţim de fapt uleiul esenţial.
In natură, uleiurile esenţiale sunt de fapt sistemul de apărare al plantelor împotriva dăunătorilor şi paraziţilor: sistemul imunitar al plantei.

Din punct de vedere tehnic, uleiurile esențiale nu sunt uleiuri deloc, lipsindu-le acizii grași. Mai degrabă, ele reprezintă un component vegetal extrem de concentrat. Este necesară o cantitate mare de plantă pentru a obține o cantitate mică de ulei esențial (4.000 de kilograme de trandafiri sunt necesare pentru a obține o jumătate de kilogram de ulei esențial).

Simpla inhalare a uleiurilor esentiale va sprijini buna functionare a sistemului imunitar. E important de stiut ca uleiurile esentiale actioneaza diferit de medicamente, ele nu maresc sau scad o anumita functie a organismulului; au rolul de a contribui la realizarea si mentinerea homeostaziei la nivel celular.


Uleiurile esentiale pot avea un efect de vindecare mentală, fizică și emoțională„, a declarat Brianna Scarpelli, expert în uleiuri esențiale. Le puteți aplica direct pe piele, inhala sau utiliza printr-un difuzor.

Uleiurile esenţiale se absorb rapid:

  • 30 secunde de pe piele
  • 20 minute ating nivelul celular
  • 3-4 ore se elimină din organism, ca un nutrient
  • Efectele lor sunt astfel atât locale, cât şi sistemice

* sunt grozave si le simt ca facand parte din „trusa mea de ajutor”. Le folosesc atat in mancare, cat si in retete pentru a le da un miros placut si de a le oferi puterea de a vindeca sau preveni diverse..neplaceri.

Rawluca