Uleiul de cocos

Uleiul de cocos – considerat un superaliment datorita proprietatilor sale, reprezinta un aliment foarte sanatos si natural, avand in compozitia sa grasimi saturate in proportie de 90% – mai exact trigliceridele care au lant mediu si care sunt metabolizate in mod diferit in organism.

Printre ele se numara si acidul lauric, acidul caprilic, acidul capric si alte substante la fel de benefice pentru organismul uman.

Acest lucru face ca uleiul de cocos sa fie perfect pentru uz intern dar si extern. Poti folosi uleiul de cocos nu doar in alimentatie ci si in cosmetica pentru ten sau pentru par, fata, bronz, vergeturi, celulita, acnee, lubrifiant, gene, corp, candida si tot ce tine de piele.

Acizii grasi sunt foarte usor de digerat si au o serie de proprietati antimicrobiene sau antifungice care ajung direct in ficat, pornind din stratul digestiv in care sunt folositi ca sursa de energie sau in care sunt transformati in ketone care pot sa trateze afectiunile creierului asa cum sunt, de pilda, epilepsia sau Alzheimer.

* sunt fan ulei cocos pentru gustul delicios pe care il da mancarii si pentru textura lui: uleios daca vreau, punandu-l la temperatura calda sau semi-solid daca il pun in frigider; plus ca mi se pare acel produs care il poti folosi oricand la orice, un adevarat „must have” al casei!

Rawluca