Ghee sau untul clarifiat – isi are originea in India, medicina Ayurveda (unde este considerat un aliment şi remediu sacru, cu proprietati exceptionale asupra sanatatii, de rearmonizare, purificare, hranire, reintinerire si multe altele).

Este o grasime pura, obtinuta direct din unt (cat mai gras, minim 80% grasime). Dupa transformarea untului in ghee, nu mai contine nicio urma de apa, lactoza si cazeina, sau orice alte impuritati.

Beneficii:

  • stimuleaza digestia
  • imbunatateste memoria
  • creste rezistenta organismului
  • întareste sistemul imunitar
  • ajuta la protejarea si imbunatatirea vederii
  • antianemic
  • detoxifiant
  • ajuta la reducerea colesterolului
  • scade aciditatea gastrica
  • adjuvant în afectiuni biliare si epilepsie
  • ajuta la o mai buna absorbtie a nutrientilor liposolubili
  • consumul regulat duce la o buna lubrifiere a mucoaselor si a pielii, creste stralucirea parului, unghiilor si pielii