Ghee sau untul clarifiat – isi are originea in India, medicina Ayurveda (unde este considerat un aliment şi remediu sacru, cu proprietati exceptionale asupra sanatatii, de rearmonizare, purificare, hranire, reintinerire si multe altele).
Este o grasime pura, obtinuta direct din unt (cat mai gras, minim 80% grasime). Dupa transformarea untului in ghee, nu mai contine nicio urma de apa, lactoza si cazeina, sau orice alte impuritati.
Beneficii:
- stimuleaza digestia
- imbunatateste memoria
- creste rezistenta organismului
- întareste sistemul imunitar
- ajuta la protejarea si imbunatatirea vederii
- antianemic
- detoxifiant
- ajuta la reducerea colesterolului
- scade aciditatea gastrica
- adjuvant în afectiuni biliare si epilepsie
- ajuta la o mai buna absorbtie a nutrientilor liposolubili
- consumul regulat duce la o buna lubrifiere a mucoaselor si a pielii, creste stralucirea parului, unghiilor si pielii