Bicarbonat de sodiu – produsul-minune care se află chiar în bucătăria ta: ieftin care poate să elimine mirosurile neplăcute, să-ţi păstreze dinţii albi, să te ajute să slăbeşti şi chiar să trateze bolile care pun viaţa în pericol. Superputerile sale provin pH-ul său. Bicarbonatul de sodiu este o substanţă alcalină. Atunci când se amestecă cu un acid, modifică nivelul pH-ului. Acesta este motivul pentru care poate calma rapid stomacul iritat sau poate acoperi un miros urât.

Unul dintre cele mai mari beneficii este că poate combate refluxul acid, datorită proprietăţilor sale alcaline. Ajută la neutralizarea acizilor stomacali şi scuteste indigestia.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu tinde să se descompună în ioni de sodiu din organism, un electrolit care tinde să aibă efecte puternice. Cu toate acestea, consumul de cantităţi excesive de bicarbonat de sodiu poate împiedica activitatea muşchilor, creierului şi inimii.

Vezi aici reteta de antiperspirant cu bicarbonat

*Un panaceu universal asa ieftin si la-ndemana nu am mai intalnit! Mega versatil; simt ca atunci cand nu stiu ce sa pun intr-o situatie, presar cu bicarbonat! :))

Raluca