Pentru cei ce nu sunt fani tofu insa ar vrea sa il integrezde mai mult in alimentatia lor. Aceasta-i reteta!
O reteta pe care ai repata-o si nu ti-ar veni sa crezi ca este facuta din tofu! Are un gust si o textura delicioasa, usor texturata datorita semintelor de floarea soarelui, aromata datorita pastei de rosii si ardei care ii ofera si o consitenta mult mai grozava.
De fel fac dintr-un pachet de tofu: simplu sau afumat, ambele merg vis in aceasta reteta care poate fi usor ajustata.
Pentru 2 portii de Tofleta cu praz ai nevoie de:
- 1 tofu
- 2 linguri seminte de floarea soarelui
- 1 lingura ulei de masline nerafinat
- 1 bucata de praz, taiata felii
- 4 bucati de rosii uscate, taiate felii
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita pudra de turmeric
- 1/2 lingurita sare neagra
- 1 praf piper cayenne
- 1 lingurita pudra de ceapa si usturoi
- 3 linguri pasta de rosii cu ardei kapia
- sare celtica dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o tigaie din ceramica, se pun semintele la copt, cand acestea au prins culoare se adauga prazul, uleiul si se lasa 1-2 minute si se adauga rosiile, se amesteca.
Dupa alte 2 minute se adauga tofu sfaramat si restul ingredientelor, fara pasta de rosii.
Se amesteca si se lasa la foc mic aproximativ 5 minute, dupa care se adauga pasta de rosii si ardei;se amesteca si se mai lasa circa 5 minute.
Se serveste cu seminte de canepa si cepsoara proaspata.
*Bonus: se pot inlocui semintele de flaorea soarelui cu seminte de dovleac, merg bine si acestea!
Sa avem pofta de cele sanatoase!