Ce-i drept am cam „fugit” de retete care combina gusturile de dulce cu sarat; pur si simplu nu rezonam cu ele.
Treptat „m-am imprietenit” cu laptele de cocos, dovleacul si altele; iar azi am integrat in mancarea gatita si untul de arahideee! ^_^
As spune ca aceasta reteta e cea mai „ciudata” pe care am facut-o pana acum! :))).
Are fasole, unt de arahide, lapte de cocos si muuulte condimente grozave; daca iti place sa incerci lucruri noi si ciudate, sigur vei vrea sa mananci si aceasta Mancare cu fasole si unt de arahide.
Poate fi servita, ca atare sau cu paine. Azi am optat pentru niste orez langa.
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 lingura ulei cocos
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 1 catel de usturoi, dat prin razatoare
- 1 rosie, taiata cubulete
- 1/2 ardei gras, taiat julien
- 1 morcov, taiat julien
- 2 linguri unt arahide
- 1/3 lingurita oregano
- 1/3 lingurita cimbru
- 1/3 lingurita praf chili
- 1/2 lingurita praf curry
- 100 ml lapte cocos
- 2 maini fasole (kidney beans)
- sare si piper dupa gust
Indiferent cat de Bio sunt, de ceva timp am renuntat la orice tip de conserva (rar ma mai „rasfat” cu porumb) si prefer sa prepar totul de la 0.
Fasolea o las peste noapte la hidratat.
Pun apa la fiert, apoi adaug fasolea si o schimb in 2-3 ape (in ultima apa pun si o lingurita de sare). Daca preferi conserva, sari aceasta etapa.
Intr-o tigaie inalta, pui uleiul de cocos sa se incalzeasca, apoi adaugi ceapa, amesteci, dupa care adaugi usturoiul, mai lasi 3-4 minute si adaugi condimentele, dupa care pui ardeiul si morcovul, amesteci bine-bine, pui si rosia tocata si lasi 5-10 min. sa fiarba cu capac.
Cand s-au patruns legumele, adaugi fasolea, mai lasi 5 minute.
Intre timp amesteci laptele de cocos cu untul de arahide pana se omogenizeaza si il torni peste mancarica.
Amesteci, dregi de sare si piper si aia e!
*Bonus: stoarce peste niste zeama de lime si pune si niste patrunjel daca ai!🤤