Tocanita de ciuperci cu ghee si cherry

Bun! Probabil stii ca sunt fan ciuperci, insa sigur nu stii ca deja imi ploua apa-n gura cand ma gandesc la acest preparat super gustos si complex! Yuuuummmyyy..

Ador acest fel de mancare care poate fi servit langa orice: mamaliga, cartofi zdrobiti cu turmeric, orez sau paine!

Cred ca datorita faptului ca este pe atat de delicios pe atat de vegan si aromat! Si pentru ca am desoperit ca usturoiul ras chiar schimba gustul mancarii! (ii da o aroma muuult mai intensa)!

Daca..iti place mancarea si esti pe „cai vegane” te vei indragosti de acest fel principal de mancare pe care nu stiu cum sa il numesc pentru a arata cat este de apetisant! :))) Sote de ciuperci cu rosii cherry si parmezan vegan!

Pentru 2 portii ai nevoie de:

  • 2 linguri ghee (unt clarifiat)
  • 1 catel de usturoi (dat pe razatoare)
  • 1 lingurita pasta tomate
  • 6-8 ciuperci champignon (taiate in 4 sau intregi)
  • 6-8 rosii cherry (taiate in 2 sau intregi)
  • 50 ml smantana de gatit din soia
  • 4 linguri parmezan vegan sau alt tip de inlocuitor de parmezan
  • 1 praf fulgi chili
  • 1 mana de rucola
  • 4-6 frunze de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Intr-o tigaie, pune untul clarifiat si lasa-l sa se topeasca, apoi adauga usturoiul si pasta de tomate, amesteca bine-bine iar apoi adauga ciupercile si rosiile, adauga un praf de sare si lasa-le sa se patrunda cam 5 minute.

Dupa ce amesteci bine, adauga smantana de soia, chili, piper si sare si lasa sa dea un clocot.

Adauga rucola, amesteca si mai lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi adauga parmezanul, amesteca bine, opreste focul si adauga busuiocul.

*Bonus: merge delicios si cu spanac, in loc de rucola; iar daca iti place mai suculent, poti pune mai multa smantana de gatit. 🤤

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?