Ador sa gatesc ce imi vine „pe moment” in functie de ce imi cere organismul si ce e de sezon! Insa am momente cand imi e dor de „gustul copilariei” care desigur, nu scapa nepersonalizat! :)))
Inainte imi era „teama” ca e greu sa reinterpretezi o mancare „ca acasa” intr-o reteta vegana dar in zilele noastre este mai usor ca niciodata!
Asadar, azi am vazut in piata pastai verzi si m-a dus cu gandul la un sote! Si desigur prietenul meu spune ca de fiecare data ca vrea „ceva carne”; atat de simplu si natural cand ai soia! :)))
Este un preparat, ca mai toate de pe acest blog: rapid, gustos, plin de nutrienti si propietati benifice organismului si poate fi mancat atat la pranz cat si la cina!
Daca si tu esti fan orice tip de pastai, fasole, teci… clar vei fi si fan Teci de fasole verde cu soia (desigur, soia este facut separat deci este optional:))))
Pentru 2 portii ai nevoie de:
Pastai:
Soia:
Preparare: Intr-o oala, calesti ceapa in putina apa cu sare; cand se inmoaie ceapa, adaugi pastaile, amesteci si pui capacul ca sa se inabuse!
Dupa 10-15 minute, adaugi restul ingredientelor si asta e tot!
Cat timp se patrund tecile; facem „fripturica” :)))
Intr-un vas mic adaugi soia cu toate condimentele si apa fiarta, aproape sa le acopere; amesteci si acoperi cu un capac! Cand acestea s-au hidratat, le tragi in tigaie (daca ai pus prea multa apa, stoarce-le inainte), pana se rumenesc!
Atat de simplu si delicios! Pofta buna! ^_^
*Bonus: daca nu ai unt, poti folosi lejer orice ulei ai prin casa!