Imi amintesc si acum, prima oara cand am pasit in Thailanda si am mancat, dintr-o piata locala, prima mea supa picanta adevarata! Efectiv lacrimam si mancam! :))) Era asa bunaaa dar ataaat de picantaaaa..
Sunt topita dupa Tom Yum (este o supa asiatica traditionala cu curry rosu si lapte de cocos-foaaarte picanta); asa ca am spus ca imi pot face si eu acasa! Mai ales ca mi-am luat pasta de curry rosu dintr-un magazin asiatic.
Daca esti topit dupa mancarea asiatica si gustul dulce picant, alaturi de noodles si frunze de lime, vei fi in al 9-lea cer cu aceasta Supa vegana picanta cu lapte de cocos!
Pentru 2 portii ai nevoie de:
Intr-o oala, topeste uleiul, adaugi ceapa, usturoiul si ghimbirul, amesteci pana se inmoaie; incorporezi pasta de curry, apoi adaugi ardeiul si morcovul si lasi cu capac 3-5 minute sa se imbine gusturile, apoi adauci apa fiarta peste (cam 1 L).
Cand legumele sunt oleaca inmuiate, clateste noodles in apa rece si adauga-i in supa si imediat pune si ciupercile.
Lasa sa dea in clocot, dregi gustul (sare sau exra pasta red curry) si adaugi laptele de cocos; amesteci bine si..a iesit minunatia!
Musai la servire sa storci niste zeama de lime (merge si lamaia), transforma gustul maxim!
*Bonus: merge de minune niste sos de soia👌