Supa vegana Tom Yum

Imi amintesc si acum, prima oara cand am pasit in Thailanda si am mancat, dintr-o piata locala, prima mea supa picanta adevarata! Efectiv lacrimam si mancam! :))) Era asa bunaaa dar ataaat de picantaaaa..

Sunt topita dupa Tom Yum (este o supa asiatica traditionala cu curry rosu si lapte de cocos-foaaarte picanta); asa ca am spus ca imi pot face si eu acasa! Mai ales ca mi-am luat pasta de curry rosu dintr-un magazin asiatic.

Daca esti topit dupa mancarea asiatica si gustul dulce picant, alaturi de noodles si frunze de lime, vei fi in al 9-lea cer cu aceasta Supa vegana picanta cu lapte de cocos!

Pentru 2 portii ai nevoie de:

  • 1 lingura ulei de cocos
  • 1 ceapa mica rosie, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, dati pe razatoare
  • 1 lingurita de ghimbir, ras
  • 1 fasie de ardei rosu, kapia
  • 1 morcov, taiat cu aparatul de curatat (daca iti place mai clara, nu il pune)
  • 3 ciuperci, taiate
  • 2-3 frunze lime
  • 1 lingura pasta curry rosu
  • 1 cutie Konjac Spaghetti
  • 2-3 linguri lapte de cocos
  • 1 lime
  • sare, dupa gust

Intr-o oala, topeste uleiul, adaugi ceapa, usturoiul si ghimbirul, amesteci pana se inmoaie; incorporezi pasta de curry, apoi adaugi ardeiul si morcovul si lasi cu capac 3-5 minute sa se imbine gusturile, apoi adauci apa fiarta peste (cam 1 L).

Cand legumele sunt oleaca inmuiate, clateste noodles in apa rece si adauga-i in supa si imediat pune si ciupercile.

Lasa sa dea in clocot, dregi gustul (sare sau exra pasta red curry) si adaugi laptele de cocos; amesteci bine si..a iesit minunatia!

Musai la servire sa storci niste zeama de lime (merge si lamaia), transforma gustul maxim!

*Bonus: merge de minune niste sos de soia👌

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?