Imi place mazarea insa recunosc ca am fost destul de „rigida” in a experimenta diverse retete cu ea! Ador mancarea de mazare, de preferat cea cu suc de rosii; in afara de a mai pune mazare in paste sau ciorbe, alteceva nu prea am mai facut..pana azi!
De dragul experimentarii si consumul suficient de proteina azi vom face o reteta simpla, consistenta, colorata si proteica de Supa crema de mazare cu ghimbir!
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 2 maini de mazare (congelata)
- 1 morcov, taiat felii
- 1 bucata de praz, taiat felii
- 1 bucata de pastarnac, taiat felii
- 1 cartof, taiat cubulete
- 1 catel de usturoi
- 1 bucatica de ghimbir
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceasca lapte de migdale, neindulcit
- sare si piper dupa gust
Preparere: Intr-o cratita pune apa la fiert, adauga morcovul si pastarnacul, un praf de sare si dupa ce da in clocot, adauga si cartoful, prazul si mazarea!
Dupa ce s-au fiert toate legumele, opreste focul si lasa 5-10 minute „sa se aseze” (daca ai pus prea multa apa, pune-o intr-un bol si mai adaugi trepat, pana obtii considenta dorita, daca doresti).
Adauga uleiul, sare, piper, usturoi si ghimbir si mixeaza pana ai o consistenta cremoasa, apoi adaugi laptele si gata!
Pofta buna!
*Bonus: a mers de minune cu niste marar proaspat si fulgi chili🌱