Supa crema de mazare cu ghimbir

Imi place mazarea insa recunosc ca am fost destul de „rigida” in a experimenta diverse retete cu ea! Ador mancarea de mazare, de preferat cea cu suc de rosii; in afara de a mai pune mazare in paste sau ciorbe, alteceva nu prea am mai facut..pana azi!

De dragul experimentarii si consumul suficient de proteina azi vom face o reteta simpla, consistenta, colorata si proteica de Supa crema de mazare cu ghimbir!

Pentru 2 portii ai nevoie de:

  • 2 maini de mazare (congelata)
  • 1 morcov, taiat felii
  • 1 bucata de praz, taiat felii
  • 1 bucata de pastarnac, taiat felii
  • 1 cartof, taiat cubulete
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucatica de ghimbir
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca lapte de migdale, neindulcit
  • sare si piper dupa gust

Preparere: Intr-o cratita pune apa la fiert, adauga morcovul si pastarnacul, un praf de sare si dupa ce da in clocot, adauga si cartoful, prazul si mazarea!

Dupa ce s-au fiert toate legumele, opreste focul si lasa 5-10 minute „sa se aseze” (daca ai pus prea multa apa, pune-o intr-un bol si mai adaugi trepat, pana obtii considenta dorita, daca doresti).

Adauga uleiul, sare, piper, usturoi si ghimbir si mixeaza pana ai o consistenta cremoasa, apoi adaugi laptele si gata!

Pofta buna!

*Bonus: a mers de minune cu niste marar proaspat si fulgi chili🌱

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?