Se stie de mult ca ador lintea, in special cea rosie (fierbe super repede); o folosesc in supe creme, in pateuri vegetale, in curry picant si..peste tot! :)))
Iar azi am batut recordul la cea mai simpla si delicioasa supa crema; atat de usoara incat am zis sa „complic” oleaca lucrurile si sa ii pun ceva peste (este optional dar garantez ca face o super diferenta la gust si experienta a mancatului).
Asa ca, daca iti place chimenul si nu prea ai rabdare sa gatesti, atunci hai sa facem impreuna aceasta super rapida: Supa crema de linte rosie cu chimen prajit.
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1/2 cana linte rosie, spalata
- 1/2 cana rosii taiate (sau conserva rosii)
- 2 cani de supa de legume (sau 1 lingurita de concentrat de legume)
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingura ghimbir, ras
- 100 ml smantana vegetala de soia
- 1 lingura ghee (sau orice ulei vegetal preferi)
- 1 ceapa mica, rosie, taiata marunt
- 1 lingura seminte chimen
- sare si piper dupa gust
Pune supa de legume la fiert si dupa ce da in clocot, adauga lintea, ghimbirul, turmericul, rosiile, plus un praf de sare.
Amesteca si lasa sa fiarba la foc mic cam 30 de minute.
Intre timp, pune intr-o tigaie mica untul clarifiat (sau uleiul), adauga ceapa si chimenul si amesteca pana se caramelizeaza (merge si aici un praf de sare si piper).
Dupa ce s-au fiert legumele, ia oala de pe foc, lasa oleaca sa se raceasca si mixeaza cu blender-ul pana se paseaza tot, adauga smantana, sarea si piperul proaspat, dupa gust; amesteca bine-bine!
Serveste in bol supa si cu mixul de ceapa si chimen peste!
*Bonus: Peuntru extra gust si culoare, presara patrunjel peste.