Supa crema de ciuperci cu sos de soia

Se intampla ceva cu mine: de 2 saptamani incoace nu’ma ciuperci vad in fata ochilor:))))! Efectiv nu ma pot opri din a le cumpara si a le pune in tot felul de combinatii: salta de ciuperci, paste cu ciuperci, supe si mai stiu eu ce orezuri!

In ceea ce priveste supele crema, inainte puneam cate putin din fiecare legumita; abia curand am observat ca, daca ai chef, de un gust anume in acea crema, apai pui doar ingredientul ala si..cartoful ca sa ii dea textura aceea delicioasa (nu sunt fan deloc faina).

Am facut multe supe crema insa pe aceasta o ador, in primul rand pentru gustul puternic de ciuperci ce se simte si pentru faptul ca nu folosesc ulei pentru a da gustul ala fabulos!

Daca esti topit dupa ciuperci, vei adora aceasta supa crema de ciuperci cu sos de soia!

Pentru 2 portii ai nevoie de:

  • 6 ciuperci Champignon, taiate
  • 1 cartof, taiat cubulete
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa, taiata
  • 1 lingura unt ghee (clarifiat)
  • 50 ml smantana de soia
  • 2 linguri sos soia
  • sare si piper dupa gust

In timp ce apa fierbe, intr-o oala, pui untul clarifiat sa se topeasca, apoi pui ceapa taiata si un praf de sare; cand aceasta s-a inmuiat, adaugi ciupercile taiate; cand acestea s-au inmuiat oleaca, adaugi si usturoiul taiat, cartofii cubulete, sosul de soia si piperul; amesteci bine apoi pui apa cat sa acopere!

Cand cartoful s-a facut, opresti focul si bagi blenderul, adaugi smantana de soia si asta’i tot! Ai o super crema de ciuperci mega cremoasa si delicioasa!

*Bonus: mararul merge de minune in combinatia asta! Si poti pune oleaca de ulei de masline peste, la servire! Yuuuummmyyy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?