Oare cum exista oameni pe acest Pamant carora sa nu le placa supele crema?! :))))
Pe mine nu stiu ce ma cucereste mai tare la o supa: textura ei cremoasa sau gustul?! <3
Cert este ca ma topesc cand obtin o textura cremoasa, ca a supei creme de ciuperci cu sos de soia! Cred ca magia texturii totusi, o face cartoful!
Asa ca nu m-am putut abtine sa nu postez si cea mai cremoasa si delicioasa supa crema, care este ideala, in special in zilele racoroase si ploioase!
Este super gustoasa, usor de facut si.. nu ai cum sa nu cuceresti pe cineva cu aceasta mancare vegana!
Daca si leguma ta preferata este..cartoful:))) sigur v-a fi dragoste la prima lingura gustata din aceasta Supa crema de cartofi cu lapte de cocos!
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 ceapa mica, tocata
- 1 bucatica praz, tocat
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 morcov, taiat
- 2 cartofi generosi, taiati
- 1 lingura ulei de cocos
- 1 praf de cimbru, uscat
- 1 praf de rozmarin, uscat (poti pune in locul cimbrului si rozmarinului, 1 lingurita din vegeta mea)
- 2 cani de supa de legume (sau apa fiarta si 1 lingurita de supa instant)
- 1 ceasca lapte de cocos
- sare si piper, dupa gust
Intr-o oala cu capac, pui ceapa si uleiul de cocos, cand incep sa se incalzeasca, adaugi prazul si usturoiul, amesteci 1-2 minute, apoi adaugi condimentele, mai amesteci oleaca si adaugi morcovul, cartoful, amesteci si torni peste lichidul (supa sau apa), pui capacul si lasi sa fiarba.
Cand vezi ca legumele s-au patruns si apa a scazut (cam la jumatatea cantitatii) opresti focul si mai lasi oleaca sa se aseze.
Pui blenderul la treaba, pana optii cea mai yummmy si cremoasa supa, adaugi laptele de cocos, amesteci si asta’i tot! ^_^
*Bonus: cred ca ar trebui sa o adaug in reteta direct ca mi se pare ca ii schimba total gustul: boia afumata (dulce sau picanta); eu am presarat peste, varianta dulce si a fost..FE-NO-ME-NAL!