Daca suntem la capitolul brocoli, vin cu o alta varianta delicioasa (pe langa supa cu ghimbir) de reteta usoara si cu multe beneficii, in special datorita turmericului si al usturoiului.
Reteta este simpla, cremoasa si satioasa si o poti consuma in orice parte a zilei.
Avand in vedere ca suntem in sezonul mai racoros si nu se mai gasesc verdeturi in piata, de voie de nevoie, am sesizat ca supa asta are un gust mai bun cand e facuta cu verdeturi uscate.
Daca iti plac brocoli si verdeturile, te vei indragosti de gustul aparte al acestei supe creme de brocoli cu marar si turmeric!
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 brocoli mic, rupt in bucatele
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 1 catel usturoi, dat pe razatoare
- 1 cartof, taiat cubulete
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingura marar uscat
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 1 lingurita supa instant de legume (sau supa de legume in loc de apa)
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- sare si piper dupa gust
Incinge uleiul intr-o oala si pune ceapa tocata, apoi usturoiul maruntit si amesteca pana cand acestea se inmoaie.
Adauga turmericul si amesteca 2 minute, apoi adauga cartoful si cozile de la brocoli, taiate (cu cat mai mic, cu atat fierb mai repede), peste care adaugi 500 ml apa si lingurita de supa instant, amesteci si apoi adaugi restul ingredientelor.
Lasi oleaca sa fiarba, apoi pui si brocoliul si lasi cu capac sa fiarba, cam 20 minute!
Dupa ce ai oprit focul, pui blenderul la treaba si asta-i tot!
*Bonus: se patrunde mult mai bine cand lasi sa fiarba cu capac si merge minunat si cu marar proaspat! 💕
2 Comments
Asa cum ti-am zis ieri, planul pe azi a fost sa incerc reteta ta de supa crema cu brocoli. De cum m-am trezit tot la ea m-am gandit! A fost primul lucru care l-am facut, chiar inainte sa beau cafeaua! Adevarat ca nu sunt eu o prea mare bautoare de cafea, dar totusi, am fost foarte nerabdatoare sa pregatesc masa.
A fost absolut delicioasa!! Am garnisit-o doar cu niste crutoane proaspat facute la cuptor cu ulei de masline si usturoi si am „stropit” putin supa cu ulei de dovleac + smantana. Delicioasa! Mi-a facut ziua mai buna
Saptamana viitoare voi incerca reteta ta cu ghimbir!
Waaa! Ce bucurie sa aud asta! <3
Pe langa faptul ca acesta-i primul comentariu de pe site; esti prima persoana pe care am auzit-o cu ulei de dovleac (descoperirea anului pentru mine!).
Sa fie cu iubire si inspiratie!
Multumesc ca ai impartasit gandurile cu mine si astept, cu drag, feedback-uri! ^_^