Am descoperit o supa crema delicioasa de brocoli insa e total diferita fata de asta!
Cand ma gandesc la ea, ma gandesc la mancarea asiatica: fresh si spicy asa! Yuuummm! e super „racoricioasa” (apelativ pentru ceva super yummy si de vara:))).
Are putine ingrediente si pe cat de repede se face nici nu iti inchipui ca poate fi asa grozava! (Multumesc mult Misha pentru pontul asta delicios!).
Daca esti fan ghimbir si lapte de cocos, vei adora supa crema de brocoli cu ghimbir si lapte de cocos!
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 brocoli mic, rupt buchetele
- 1/2 praz, taiat felii
- 1 lingura ghimbir ras (proaspat)
- 4 linguri sos soia
- 3 catei de usturoi, rasi
- 1 lingurita ardei iute, taiat
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/2 conserva lapte cocos
- 1/2 zeama de la o lamaie
- sare si piper dupa gust
In timp ce ai pus ibricul cu apa la fiert; intr-o oala pui uleiul la incins, adaugi prazul, ghimbirul, usturoiul si ardeiul; le calesti oleaca, adaugi coditele de la brocoli, taiate marunt (nu arunci nimic, e pacat:)), pui un praf de sare si piper, adaugi restul de brocoli, pui apa deja fiarta peste, adaugi sosul de soia, pui capacul si cam in 15 minute e gata!
Dupa ce s-a „asezat”, mixezi pana formezi o pasta, adaugi laptele de cocos, mai mixezi o tura; abia la sfarsit (inainte de servire), adaugi zeama de lamaie caci ii schimba culoarea. Si Taaaa-Daaa!!!
*Bonus: daca tii la culoare, nu face ca mine si nu lua „Dark soy sauce” (de la verdele ala viu si delicios o transforma intr-o culoare mai…putin apetisanta desi e la fel de delicioasa); pune doar 2 cani de apa, nu sa acopere brocoli caci nu vrei sa arunci din apa! ^_^