Cum se face ca, cea mai mare dragoste, cele mai grozave retete si cel mai delicios gust mi se pare cand faci..paste cu iubire! <3
Rar spre deloc fac retete, intotdeauna „incropesc” cu ceea ce e prin piata, sau gasesc in frigider.
Asa ca daca tot imi ramasese niste smantana de soia desfacuta si ciuperci de la salata de ciuperci cu maioneza de post, facuta in casa; am zis sa fac ceva cu ele.
Asa a aparut minunata reteta de spaghete cu ciuperci cu usturoi si smantana vegetala! Este atat de simpla dar Doamneeee!!! cat de repede le-am mancat! :)))
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 2 „inele de spaghete negre„*
- 4-5 ciuperci Champignon, taiate in 4
- 3 catei de usturoi, dati pe razatoare
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 100 ml smantana de soia
- 1/2 lingurita usturoi macinat
- sare si piper dupa gust
*1 x inel= o portie pentru o persoana de spaghete (tii degetul mare si aratator sub forma de cerc, strangi pana la prima falanga a degetului mare, da, prima de langa unghie; asta e o portie generoasa de paste).
Cat timp fierb pastele in apa cu sare, taie ciupercile (mie imi plac in 4, se simte gustul mai puternic), si pune-le in tigaia incinsa pana se inmoaie, apoi pune uleiul, usturoiul taiat, (waaaa, deja simt mirosul si imi ploua in gura:)))), adauga si usturoiul macinat, sarea, piperul, pastele gata fierte, amesteca putin si la final adauga smantana de soia si asta-i tot! Yuuuummmmm!
*Bonus: Daca si tu adori mancarea mai spicy, pune niste fulgi de chili o data cu usturoiul! Si busuiooooccc, desigur! ^_^