Tin minte si acum, cand eram mica, cum ma „durea” tot nasul pe interior cand luam o gura mai zdravana de hrean din aceasta salata bine cunoscuta de toti!
Desi salata de sfecla cu hrean are multe proprietati si este delicioasa, simt ca aceasta reteta si-a pierdut, cumva „notorietatea” si e tare pacat!
Asa ca azi m-am decis sa o reinterpretez putin si sa ii adaug pudra de turmeric care printre multeeee alte beneficii are si efect de anticoagulant natural.
Asadar, daca iti place sfecla rosie sau pur si simplu iti place „ceva langa” mancarea pe care o servesti, Salata de sfecla rosie cu hrean si turmeric este pentru tine!
Pentru 400 g ai nevoie de:
Pornesti cuptorul si cat timp se incalzeste speli sfeclele, le usuci si le pui in tava (poti pune si hartie de copt) si le lasi in cuptor pana intra usor in ele un bat de frigaruie (aproximativ 2 ore, depinde de caldura cuptorului).
Intre timp, spala hreanul, curata-l de coaja si da-l pe razatoarea mica (eu am folosit razatoarea mare caci imi place sa il rontai oleaca).
Amesteca hreanul cu putina sare si pune otetul peste si amesteca bine.
Dupa ce s-a copt sfecla, las-o sa se raceasca si cojeste-o; apoi da-o prin razatoarea mare (daca iti place mai uscat, poti sa o storci putin).
Intr-un bol generos, adauga sfecla si hreanul, pune turmericul, sare dupa gust si amesteca bine; la final adauga uleiul si pune totul intr-un borcan care se inchide bine si da-l la frigider!
Asta-i tot! Se poate servi cam la orice: piure, orez, mancare de cartofi, chiar si langa supe creme sau hummus!
*Bonus: merge si chimenul super bine in combinatia asta💚