Clar cea mai buna conopida e cea murata! :)))
Insa m-am imprietenit si cu cea gatita!
Recent am descoperit piureul de conopida care mi se pare fabulos; iar acum, daca tot am gasit Raiul pe Pamant (maioneza de post), am zis ca pot adapta reteta pe care mi-o facea buni, de conopida pasata cu maioneza, insa varianta mea.
Aceasta salata de conopida cu maioneza vegana, ador sa o mananc rece, de dimineata cu rosii si crackers! Yuuuuum!
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 conopida mica, rupta
- 1/2 maioneza vegana cu mustar Dijon (merge si maioneza din lapte de soia)
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare si piper dupa gust
Pui buchetelele de conopida la fiert cu putina sare. Dupa ce au fiert, scurgi apa, pui conopida in blender cu putina sare si (mult) piper; cand aceasta are consistenta dorita, pui peste, maioneza, adaugi zeama de lamaie, amesteci si aia e!
*Bonus: imi place mai mult cand se simt bucatile de conopida, asa ca pentru un gust mai fresh de conopida: pune apa cat sa nu acopere in totalitate conopida, pune capacul (nu las sa fiarba mai mult de 10 minute) si apoi paseaza cu furculita! Mi se pare mult mai deliciossss! <3