Dupa cartof, ciuperca tind sa cred ca e leguma mea preferata!
De la supe si salate pana la gratar sau raw, le ador sub orice forma! <3
Daca tot am descoperit minunatele maioneze de post (cu mustar Dijon si cea cu lapte de soia), mi-am zis ca pot continua sa mananc delicioasa salata a mamei de ciuperci, adaptata la varianta vegana.
Ma topesc dupa salata de ciuperci, la orice masa (da, nu am retineri sa o mananc la micul dejun:)))
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 500g ciuperci Champignon, taiate felii subtiri
- 1/2 maioneza vegana cu lapte de soia (merge de minune si cea cu mustar Dijon)
- 1 catel de usturoi, ras
- 2 linguri ulei de masline extravirgin cu usturoi
- sare si piper dupa gust
Tai ciupercile feliute, si le pui in tigaie, peste care pui uleiul si un praf de sare; pana scad si se rumenesc, poti face maioneza; dupa ce s-au calit ciupercile si racit, razi catelul de usturoi, amesteci, adaugi maioneza, piperul si aia este! Ai o super salata, rapida si minunataaaa! ^_^
*Bonus: daca iti plac conservele (e mai rapid), doar storci bine ciupercile de zeama, pui maioneza, sare piper si gata!
Bonus la bonus: Merge super yuuuummmmyyy cu niste cubulete de castraveti murati (clar in saramura)! :))