Dragoste la prima gustare! Imi place conopida insa nu am incercat sa o consum in prea multe feluri (in afara de ciorba, salata si murata).
O data mancata asa, nu ai cum sa nu te gandesti la „Cand va fi a doua oara?!”
Pentru 2 portii ai nevoie de:
• 1 conopida
• 1 ceapa
• 3 linguri unt clarifiat (ghee)
• 1 fir de cimbru
• 1 lingura mustar (merge combinat: mustar Boabe cu Dijon)
• sare si piper dupa gust
Tai ceapa, o pui la „calit”, intr-o oala cu capac, in putina apa cu sare; apoi adaugi conopida taiata, pui piper si crenguta de cimbru, acoperi cu apa fiarta si aia e.
Dupa ce s-a fiert (n-o lasa prea mult caci se flescaieste prea tare), scurge apa, scoate cimbrul, adauga mustarul, untul clarifiat, sare si piper cat iti place, baga blenderul si gata!
*Bonus: pune putina apa, sa nu acopere conopida, opreste focul imediat cum poti baga furculita-n conopida. Merge bine cu fulgi de chili si salata de sfecla cu hrean langa! 🤤