Pana sa ajung la medicina ayurvedica si sa imi aflu tipul de constitutie, nici nu am stiut ce e aia „fasole mung” si de ce imi prieste.
Cert este ca mi-am luat mai multe condimente si alimente vegane care imi erau recomandate, fara sa stiu ce/cum sunt si, mai ales, cum se consuma.
Asa ca, dupa cateva incercari de a gati fasolea, am 1 reteta castigatoare: are consistenta unui pate, este texturata si tartinabila. Merge tinut la frigider cateva zile si poate fi consumat in orice parte a zilei! <3
Daca stii gustul de pateu cu mustar, vei vedea ce aproape de „realitate” este acest delicios Pate vegetal din fasole mung si chimen.
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 2 pumni fasole mung
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 catel usturoi
- 1 praf de boia iute
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linguri mix seminte
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 2 linguri ulei susan
- sare dupa gust
Lasa peste noapte fasolea in apa, la hidratat; a doua zi pune fasolea la fiert (intr-o alta apa) cu un praf de sare.
Dupa ce aceasta a fiert, scurge apa (pastreaza 2-3 linguri, daca iti place consistenta mai cremoasa, o poti pune in pate). Trage oleaca in tigaie semintele, pentru un gust mai intens.
Pune toate ingredientele in blender, mixeaza pana la consistenta dorita si TADAAAA! Asta-i tot! Mega simplu si delicios!
*Bonus: merge bine cu niste mustar Dijon peste si crackers. 🤤