Paste cu sos pesto de avocado si spanac

Cui nu ii plac pastele?! Mai ales cand le faci si mega sanatoase!

Recunosc ca gustul pastelor cu sos pesto raw vegan este in topul favoritelor! Insa il asociez mai mult cu vara..

Asa ca aduc azi, un alt tip de sos pesto, raw, care are ceva mai multe vitamine si fier; mai ales ca am decis sa le dau pastelor un gust mai complex cu ajutorul rosiilor si al mazarei (folosirea lor, transforma pastele in vegane).

Daca iti plac pastele cu sos cremos si gust intens, vei trece pe lista ta de preparate si minunatele Paste cu sos pesto de avocado si spanac.

Pentru 2 portii ai nevoie de:

  • 1 avocado
  • 1 mana de busuioc, proaspat
  • 2 maini de spanac, proaspat
  • 1 mana de mazare (pentru reteta vegana)
  • 1 mana de rosii cherry (pentru reteta vegana)
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri muguri de pin
  • 1 lingurita fulgi chili
  • 3 linguri ulei masline extravirgin
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • paste integrale, la alegere (1 dovlecel pentru varianta raw)
  • sare si piper, dupa gust

Varianta vegana:

Pui pastele la fiert cu un praf de sare; cand sunt aproape facute, pui mazarea peste.

Intr-o tava pui rosiile taiate, presari putina sare si ulei de masline si le pui la cuptor (merg si trase in tigaie).

Cat acestea se fac, intr-un blender, adaugi restul ingredientelor (cu tot cu uleiul de masline, sarea si piperul) si mixezi pana obtii o pasta cremoasa.

Scurgi zeama din pastele cu mazare, torni peste, sosul, rosiile, amesteci si gataaa! Ai o masa super mega sanatoasa si delicioasa!

Varianta raw:

In locul pastelor fierte, iei un dovlecel si il tai felii subtiri cu „curatatorul de cartofi”, pui putina sare peste el si il lasi la scurs.

Urmaresti pasii de mai sus pentru a face sosul pesto (fara rosii si mazare).

Pui feliile de dovlecel pe un pat de hartie, pentru a le scoate surplusul de zeama, adaugi pasta de pesto si gata! Ai un super delicios si raw vegan pranz!

*Bonus: merge grozav cu niste parmezan raw vegan sau inlocuitor de parmezan presarat; iar daca nu ai spanac, merge si cu rucola! 🤤

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?