Ador nautul, ador cremele de naut si mai ador culorile si combinatiile cat mai „ciudatele”. ^_^
Cum am descoperit in sfarsit o spirulina pe care o mananc cu drag, pentru gust, textura si pentru ca are toate proprietatile active, am zis sa fac si „experimente” pe seama ei.
Practic am facut un extract din spirulina, pentru a obtine o culoare albastra, naturala. (este pentru culoare si ii ofera un gust mai astringent).
Daca esti vegan, tii post sau nu mai stii ce sa mananci la micul dejun, sigur vei incerca sa prepari si Pasta de naut proteica cu spirulina!
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 cana naut
- 1 catel de usturoi
- 1/2 pahar infuzie spirulina crunchies
- 4 linguri ulei de masline, presat la rece
- 4 linguri mix seminte, usor prajite
- 2 linguri drojdie inactiva
- 2-3 linguri zeama lime
- sare si piper, dupa gust
Lasa de cu seara nautul la hidratat intr-un bol cu apa.
Dimineata pune apa la fiert, scurge zeama de la naut si pune nautul in apa fiarta; schimba apa de 2-3 ori si in ultima apa, adauga o lingurita de sare, apoi pune si usturoiul si lasa sa fiarba pana este gata nautul.
Apoi, pastreaza apa si pune nautul intr-un blender, adauga restul ingredientelor (cu exceptia infuziei) si mixeaza pana se formeaza o pasta densa.
Lasa-l sa se raceasca bine, spoi adaugua infuzia de spirulina si amesteca iar, drege de gust, mai adauga zeama de naut daca mai este nevoie si asta e tot!
Ai o mancare super colorata, frumoasa si hranitoare!
*Bonus: baga si 1 lingura de spirulina crunchies, la final, pentru textura yummmmy🌱.