Nu am fost niciodata topita dupa lactate. Tin minte cum Buni imi spunea adesea „Mananca branza, de unde iti vei lua tu calciul?!” Insa nu aveam nicio atractie.
Ceea ce intr-adevar a ajuns sa imi placa, mult mai tarziu a fost: untul sarat si parmezanul! <3
Cu untul, inca mai lucrez la asta (la o reteta de unt vegetal) insa ma multumesc, momentan, si cu untul clarifiat (ghee).
La parmezan, mai ales cand faceam o pasta buna…Mmmmmm… ma „calmam” cu drojdia inactiva, insa ii lipsea ceva, asa ca am mai adaugat una-alta pana cand a iesit un delicios Parmezan raw vegan!
E super usor de facut, mega hranitor si tine si ceva zile bune in frigider daca e tinut intr-un borcan bine inchis! Siii..merge pus peste orice: salate, paste (paste cu menta), toast.
Gata taclalele, sa trecem la treaba! :)))
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 pumn nuci macadamia
- 1 lingura seminte susan
- 1 lingurita drojdie inactiva
- sare dupa gust
Pui toate ingredientele in blender (musai sa fie bine uscat), mixezi pana are o textura/consistenta de parmezan ras si gata! Yuuuummmmyyy…
*Bonus: fa mai mult ca sigur il vei pune peste toate preparatele! 😂 si.. daca iti place spicy, pune si un praf de piper cayenne.