Ciudat insa asta este adevarul: nu prea imi place Tofu (nu inca).. insa ideea de omleta vegana, combinatia asta, m-a cucerit.
Mai trebuie sa incerc tofu marinat si prajit; am speranta si acolo, facut intr-un mod „corect”! :))
Reteta pe care o am pe Instagram este cu rosii, busuioc si seminte de floarea soarelui insa de data asta, am facut-o cu ardei kapia!
Aceasta varianta de reteta cu tofu este cea mai rapida varianta, satioasa, aromata, proteica, delicioasa si cu o textura asemanatoare omletei.
Ador sa o consum pe lipie sau cu paine prajita si salata de rosii sau spanac!
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 bucata tofu simplu, sfaramat
- 1 ardei kapia, taiat cubulete
- 1 lingura ulei de cocos
- 1 lingura mix condimente (sare neagra, piper, turmeric, boia)
Preparare: Intr-un bol amesteca tofu maruntit si condimentele.
Intr-o tigaie pune ardeiul si uleiul, un praf de sare si amesteca bine; dupa 5 minute, adauga si tofu condimentat, amesteca si lasa-l sa se patrunda alte 5 minute si asta-i tot!
Ce spui, incerci?!
*Bonus: o ador si cu cartofi rasi, este yummmmyyyy!