Fascinata de cum se face maioneza…maioneza, fara ou, am continuat sa ma „joc” cu diverse ingrediente: am dat si rateuri, destule, dar am ajuns la 2 feluri de maioneze care imi plac (momentan:))).
Ce am invatat de aici? Ca e mega important ca ingredientele sa fie la aceeasi temperatura (a camerei), sa respecti cantitatile si viteza blender-ului (sau mixer) sa fie la maxim (lasi blender-ul pe loc, apoi, il ridici usor si gata).
Cumva, Maioneza cu mustar Dijon, mi se pare mai aproape de cea, facuta in casa, mai galbena; grozava pentru salate (amestecuri).
Iar Maioneza vegana cu lapte de soia, imi seamana cu cea din comert, alba; ideala pentru a fi folosita ca sos, sa bagi un cartof in ea, sau asa ceva :)))
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 ceasca ulei de floarea soarelui (sau avocado)
- 1/2 ceasca de lapte de soia (musai fara zahar)
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 lingura otet de vin
- 1 lingurita sirop de artar
- sare dupa gust
Bagi toate ingredientele in vasul inalt pentru blender, dai drumul la blender la viteza maxima si.. TA-DAAA!!!
*Bonus: desi am recunoscut ca nu e genul de maioneza care imi place in salate; merge grozav sa o amesteci cu niste legume proaspat taiate (morcovi, ridiche si niste seminte prajite). ^_^