Lasagna vegana cu soia si ghimbir

Iata ca a venit si prima reteta facuta cu mami! <3

Mereu am fost topita dupa lasagna si mi-am spus ca e imposibil sa „ma las de ea”.

Asa ca mama mi-a venit in ajutor si am gatit impreuna; ea cu pasii pe care ii stia prea bine, eu cu alternativele la carne si parmezan :)))

In reteta asta cred ca vinul rosu face toata magia! Da granulelor de soia gustul si textura aia grozava care te face sa crezi ca e..o lasagna normala si delicioasa!

Daca si tu esti topit dupa gustula ala zemos si minunat de lasagna, desi erai carnivor, iti zic ca nu iti dai seama ca aceasta reteta de Lasagna cu soia si ghimbir este de post.

Pentru 6 portii ai nevoie de:

  • 12 foi lasagna
  • 100g soia granulate
  • 2 morcovi, rasi
  • 400g rosii, taiate cubulete
  • 3 catei de usturoi, rasi
  • 1 ceapa mare, taiata marunt
  • 1 bucatica de telina, rasa
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita ghimbir, ras
  • 1 lingurita cimbru
  • 3 linguri bulion
  • 1/4 lingurita nucusoara
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 lingura vegeta
  • sare si piper dupa gust
  • 100ml lapte de soia (optional pentru sosul bechamel)
  • 3 linguri drojdie inactiva (optional pentru sosul bechamel)
  • sare si piper cayenne (optional pentru sosul bechamel)
  • 1 praf de nucusoara (optional pentru sosul bechamel)

Pune soia la hidratat in 400-500ml apa fierbinte cu vegeta Bio.

Intre timp, intr-o tigaie inalta pune la inabusit, in ulei, ceapa, apoi adauga morcovul si telina rasa, un praf de sare si amesteca.

Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adauga soia, amesteca 3-5 minute, apoi adauga bulionul, usturoiul si ghimbirul.

Dupa 10 minute – sau cand simti ca s-au amestecat si inmuiat ingredientele – toarna vinul si lasa-l sa scada; apoi pune rosiile, nucusoara si cimbru si mai lasa sa dea un clocot.

Optional „sosul bechamel”: intr-un bol, adauga toate ingredientele si amesteca.

Intr-un vas de cuptor, pune un strat de foi, o parte compozitie, un strat foi, restul de compozitie, apoi acopera cu foi si peste, daca vrei, pune sosul bechamel, daca nu, asta-i tot.

Baga la cuptor 30 minute la 180 grade; sau pana cand vezi ca este gata.

*Bonus: daca iti place mai zemos, adauga, peste, inainte sa bagi la cupotr 1 cana de suc de rosii sau supa de legume, iese o minunatie!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?