Am fost o mare fana parmezan! De fapt.. cine nu este?!
Dar cum am descoperit drojdia inactiva cu toate proprietatile ei grozave, am inceput sa experimentez diverse combinatii.
Prima combinatie reusita a fost „parmezanul” raw vegan din nuci macadamia; care merge de minune peste mancarea gata preparata sau peste salate.
Varianta aceasta din faina de migdale se face si mai super usor si merge pusa si in prepararea sosurilor (la foc).
Daca esti topit dupa condimente si nu te poti astampara (ca mine, de altfel:))) sa presari ceva extra peste mancare, atunci acest Inlocuitor de parmezan din faina de migdale sigur va fi pe placul tau!
AAAA…sa nu uiti sa dublezi sau triplezi cantitatea caci e dementiala combinatia, plus ca tine ceva zile bune in frigider, daca e intr-un borcan bine inchis! ^_^
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 4 linguri faina de migdale
- 1 lingura drojdie inactiva
- 1 praf de usturoi macinat
- 1 praf de boia afumata
- 1 praf de sare
Asta-i tot! :))) Adica amesteci ingredientele intr-un vas si il poti servi de-ndata!
*Bonus: merge bine la servire si cu niste fulgi de ceapa si/sau 1 strop de zeama de lamaie! 🤤