Inca mai am dueluri cu sinele de genul: „daca in proximitatea mea nu exista ingredientele astea si daca nici strabunica mea nu a auzit de ele; oare corpul meu le asimilieaza..?!” si „ce bucurie ca mama Pamant ne-a dat absolut tot ceea ce avem nevoie: pentru a ne vindeca si pentru a lua toti nutrientii necesari existentei noastre”.
Momentan imi sta capul la pofta de icre si la gandul: sa mananc icre (niste fosti potentiali „pui de peste”) sau sa incerc aceste cereale de care abia am auzit: amarant, pe care le-am gasit pe HelloBio (un site romanesc, drag mie, cu produse organice); unde daca achizitionati de la ei, ii sustii si pe ei iar voi veti fi rasplatiti cu -10% reducere si multe alte beneficii la comenzi. ^_^
Sunt tare curioasa tu ce ai alege?! Ceva ce stii, cu toate ca nu iti este 100% benefic organismului sau ceva nou, o cereala plina de „cuvinte de lauda” datorita nutrientilor, mineralelor si vitaminelor numeroase pe care le are?!
Asadar, daca tii post sau ai trecut la o alimentatie care elimina produsele de… vietuitoare; cand pofta de icre apare, Icrele vegane din amarant sunt pentru tine!
Apropo: sa nu te „sperie” ca ai nevoie de maioneza din pufuleti; poti face lejer ce maioneza vegana stii tu mai bine, sau poti maioneza cu mustar sau maioneza cu lapte de soia sau, daca pofta e mare si esti „pe graba” gasesti in comert destule variante de maioneze cu „eticheta curata”.
Pentru 2 portii ai nevoie de:
Preparare: Ca sa mearga treaba repede, de cu seara, pune amarant-ul la hidratat, iar ziua urmatoare, intr-o oala, pune apa la fiert cu un praf de sare, cand aceasta da in clocot, adauga amarant-ul scurs! (daca nu l-ai hidratat, acesta va fierbe mai mult).
Lasa sa fiarba cam 10-15 minute (cand cereala se simte asa, aproape facuta si crantane ca..o icra:))), e semn ca poti opri focul), apoi le scurgi si le lasi sa se raceasca complet.
Cand acestea s-au racit, adaugi restul ingredientelor, amesteci, dregi de gust si…Pofta buna!
*Bonus: grozav merge si cu seminte de chia🥰